Kendtes Gravsted
Forside Biografier
Nyheder Portrætnyt
Denne dag Links
Rouletten Om siden

Søgning
Søg på navn:
Flere søgemuligheder

Persongrupper
Alle personer
Arkitekter & tegnere
Billedkunstnere
Efterlyste personer
Erhvervsfolk
Filmfolk
Forfattere
Journalister & Radio/TV
Kirkens folk
Kongehuse
Militær- og søens folk
Musikere & komponister
Politikere
Sangere
Scenefolk
Skolefolk
Skuespillere
Sports- og idrætsfolk
Videnskabsfolk
Øvrige personer

© www.gravsted.dk 2003, 2017

Polsk/Dansk gastronom

Født onsdag den 7. december 1927 i Płock, Polen
Død onsdag den 23. juni 1999

Mini-biografi: Blev uddannet som kok i hjemlandet, kom efter 2. verdenskrig til Danmark og havde en drøm om at starte en produktion af dåsesuppe. Vandt ikke gehør for idéen hos konservesfabrikanterne, der ikke mente det var noget danske husmødre ville købe. Georges Tomaszewski mødte slagtermester Hans Jensen, der troede på produktet, de grundlagde en lille konservesfabrik på Amager, startede en produktion af dåsesupper og kaldte dem slet og ret Jensens suppe. Jensen døde inden eventyret rigtigt var begyndt og Tomaszewski, der stod alene med produktionen, fik et tilbud om at sælge en andel i virksomheden til den engelske konserveskoncern Reckitt & Colman, som fremstillede sennep og gerne ville ind på det danske marked. Irma kæden ville gerne føre supperne i deres forretninger, afgav store ordrer og bad om nye produkter som forloren skildpadde. Fabrikken blev snart for lille og åbnede 1964 en topmoderne suppefabrik i Brøndby med kæmpegryder, hvor der kunne koges op til 700 liter suppe ad gangen. Tomaszewski satte en ære i at maden var af god kvalitet, selv om den var industrielt masseproduceret og fremstillede foruden supperne, forskellige andre konservesprodukter, både til hjemmemarkedet og til eksport. Danmarks Radio lavede 1998 udsendelsen Hjerte på dåse, om Georg Tomaszewski.

Ordrup Kirkegård 2014
© www.gravsted.dk (foto:fl)