Kendtes Gravsted
Forside Biografier
Nyheder Portrætnyt
Denne dag Links
Rouletten Om siden

Søgning
Søg på navn:
Flere søgemuligheder

Persongrupper
Alle personer
Arkitekter & tegnere
Billedkunstnere
Efterlyste personer
Erhvervsfolk
Filmfolk
Forfattere
Journalister & Radio/TV
Kirkens folk
Kongehuse
Militær- og søens folk
Musikere & komponister
Politikere
Sangere
Scenefolk
Skolefolk
Skuespillere
Sports- og idrætsfolk
Videnskabsfolk
Øvrige personer

© www.gravsted.dk 2003, 2024

Dansk planteforsker, direktør og professor

Født torsdag den 25. januar 1945 på Frederiksberg
Død tirsdag den 6. februar 2007 i Kävlinge, Lund, Sverige
Efterlysning: Vi mangler oplysninger om denne persons gravsted. Kan du hjælpe med information herom, eller endnu bedre: sende et godt foto af gravstedet? Læs evt. mere Om siden.
Kontakt - På forhånd tak.

Mini-biografi: Fik sin uddannelse i USA og blev ph.d. fra University of Minnesota. Under opholdet i USA blev Skovmand inviteret til El Batan i Mexico af Norman Borlaug, der fik Nobelprisen for sin forskning i "den grønne revolution". Deltog her i arbejdet med at anvende oprindelige sorter i forædlingen af nutidens majs og hvede. Blev leder af hvede-genbanken i forskningscentret CIMMYT, der udvikler majs og hvede med større modstandsdygtighed mod plantesygdomme og skadedyr. Vejledte Landbohøjskolestuderende til ph.d. uddannelse på CIMMYT. Medvirkede gennem årene, til at indsamle over 150.000 varianter af hvedefrø og over 20.000 slags majs. Arbejdede i sine sidste år på det såkaldte dommedagskammer Svalbard Global Seed Vault, der fungerer som opbevaringssted for alle frø fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island i samarbejde med en næsten alle lande i verden. Kammeret ligger dybt inde i et klippefjeld på Spitsbergen, Svalbard og kan på den måde modstå f.eks. atomkrig. Dette frøenes Fort Knox stod færdigt i slutningen af 2008 og huser bl.a. 100.000 varianter af ris og 1.000 slags bananer. Talte 6 sprog og rejste til de fjerneste egne af Jorden for at finde bevaringsværdige frøsorter. Skovmands indsats for menneskehedens fremtidige fødevaresikkerhed betegnes af New York Times som banebrydende.