Mini-biografi: Havde en thailandsk far, der sammen med sin danske hustru drev et pensionat i Taarbæk, lærte her sammen med sine to søskende at lave både dansk og asiatisk mad. Hanne Holm holdt mest af den krydrede thaimad, men flyttede alligevel hjemmefra som 18årig, fik en helt anden uddannelse, der ikke inkluderede madlavning og fik sin egen familie. Interessen for thailandsk madtradition vågnede dog igen og Hanne Holm satte sig nu grundigt ind i fremstillingen, fik hjælp af sin thailandske kusine, som kom med bøger og køkkenredskaber fra Bangkok og deltog i fremstillingen af opskrifter samt krydderier som f.eks. grøn karry. Hanne Holms venner blev også interesserede, i starten af 1990'erne dannede de et aftenskolehold, der snart tiltrak flere deltagere. Hanne Holm fortsatte med at undervise på aftenskoler, højskoler, i erhvervslivet og især på kogeskolen BISQUITfabrikken, på Nørrebro i København. Udgav i 1996 sin første kogebog: Mit thaikøkken, som blev solgt i adskillige eksemplarer og blev trykt i 9 oplag, den efterfulgtes af mange flere og i 2016 kom den sidste: Mine mange køkkener. Var søster til journalisten Mette Holm. |