Øvrige personer

Dansk motorcrosskører

Født lørdag den 2. september 1989 i Øster Jølby, Mors
Død fredag den 10. januar 2014 i Dortmund, Tyskland

Mini-biografi: Voksede op i den lille by Øster Jølby på øen Mors, kørte motocross og blev i Danmark tilknyttet Morsø Motocross Klub (MMCK), i Tyskland holdet SuperMx/Team Yamaha Motor Deutschland. Kasper Lynggaard blev en af de største profiler i dansk motocross, gennemgik en rivende udvikling som kører, blev dansk mester i MX1-klassen, repræsenterede derfor Danmark ved FIM Motocross World Championship i 2013 og sluttede på en 14. plads. Blev i september samme år dansk mester i MX1-klassen, en klasse, der også kaldes kongeklassen inden for motocross. Lynggaard fik en 5. plads ved VM i MX3-klassen, havde flere topplaceringer i den tyske Adac-serie og opnåede flere internationale Supercross-resultater, kom bl.a. på en 13. plads blandt 41 nationer ved Motocross of Nations. Stillede op til et motocross-stævne i Dortmund i Tyskland, var i glimrende form og opnåede under træningen nogle af sine bedste tider, mistede pludselig kontrollen over sin maskine og styrtede, fik øjeblikkelig lægehjælp men kunne ikke genoplives. Lynggaard var nomineret i kategorierne "Årets Motocrosskører", "Årets profil" og "Årets MC-sportskører" ved Dansk Motorsport Award den 22. januar 2014 i Cirkusbygningen i København. Vandt i de to førstnævnte kategorier, priserne blev modtaget af broderen Rasmus.