Mini-biografi: Sammen med sin mand overtog Louise Nimb som 18-årig Nyholte Kro, men ville virke under større forhold og tog til København, hvor hun gennem en længere årrække forestod de store restauranter i Studenterforeningen, Rigsdagen, Tivolis Divan 2, Industriforeningen, Kasino og Væddeløbsbanen. Hendes evne til at hygge om gæsterne med hjertevarme og få dem til at føle sig godt tilpas var på højde med hendes fine, opfindsomme kogekunst og de to ting i forening gjorde hende til en meget populær og skattet værtinde i det københavnske restaurationsliv, ligesom hun derigennem fik en meget stor vennekreds. Ønskede at højne kvaliteten i danskernes køkken og udgav flere bøger med dette formål: Kogebog for større og mindre Husholdninger (1889), Syltebogen (1896), Anvendelse af Grønt til Vegetarmiddage (1896), Menuer (1897), Kogebog for Sukkersygepatienter (1900) og endelig en bog om Tomater (1900), som hun var en af de første kokke, der anvendte. Sine to døtre Henriette Nimb og Serina Emilie Nimb uddannede hun til at være alsidige restauratører og de drev de forskellige restauranter videre efter forældrenes død. I 1909 overflyttede de Restaurant Nimb i Tivoli til havens bazarbygning, den overgik i 1913 til et aktieselskab. |