Mini-biografi: Blev uddannet som kok samt tjener og blev ansat på bøfkæden A Hereford Beefstouw i København. Blev i 1992, af Tivolis direktør Niels-Jørgen Kaiser, tilbudt at overtage Restaurant Italia og blev 4 år efter restauratør i Grøften, der åbnede i 1874 som Teater Caféen, samtidig med Pantomimeteatret og på grund af placeringen i en lille lavning fik kælenavnet "Grøften". Fra starten af 1900-tallet, hvor ballonskipper Lauritz Johansen var chef, begyndte kendte mennesker at komme her for at spise og hygge sig. Poul Eriksen sørgede for at holde fast i traditionelle retter som smørrebrød samt labskovs og var gennem 20 år en populær vært, der når Tivoli åbnede, fik besøg af kendte politikere, skuespillere samt erhvervsfolk. Her holdt "Humørklubben Tivoli Clubben af 1868" møder, i maj 2015 blev prins Henrik fejret i anledning af 25 års medlemskab, Mogens Glistrup stiftede Fremskridtspartiet her i 1972, Simon Spies og mange andre var stamgæster. Eriksen gik rundt mellem bordene, fulgte med og vidste besked om det meste, men sladrede aldrig til de sensationslystne journalister. Overlod i 2015 "Grøften" til den fynske restauratør Jacob Elkjær og virkede siden på bl.a. Esplanaden i indre København. Adskillige kendte mennesker blev personlige venner af den afholdte restauratør. |