© www.gravsted.dk 2003, 2024
| Peter Hermann Gottlieb Trock | Dansk mejeriejer og virksomhedsgrundlægger Født søndag den 25. juni 1854 på Kragerupgård, Ørslev, Slagelse Død søndag den 5. december 1920 i Svendborg |
Mini-biografi: Var søn af en forpagter, tog præliminæreksamen 1870, kom derefter i lære hos sin far for at lære om landbrug og mejeridrift. Studerede en kort tid på landbohøjskolen en kort tid, arbejdede nogle år som forvalter i Jylland og senere på Kragerupgård, forpagtede 1881 sin fars mejeri. Peter Trock blev foregangsmand i dansk mejeribrugs udvikling ved at indføre produktion af finere udenlandske ostesorter. Startede med et forsøg på at fremstille dansk schweizerost, havde betydelige vanskeligheder og brugte mange penge, inden det endelig lykkedes at fremstille en emmentaler ost af så god kvalitet at den fik god afsætning. Oprettede 1895 Snertinge mejeri og begyndte at udvikle en produktion af hollandske ostesorter, fremstillede eidammer, gouda og tillige den norske myseost, der blev en betydelig succes. Trock købte i 1896 Løvegård og foretog i 1907 en større udvidelse af sin virksomhed ved anlæggelsen af et emmentalermejeri i Svendborg. Trak sig i 1916 ud af forretningslivet på grund af et svigtende helbred. Var far til væver Paula Trock. |
|