Mini-biografi: Var søn af en toldkontrollør, blev i 1865 student, læste medicin og fik 1871 anerkendelse for prisopgaven Om Fostrets Stilling og Lejeforandringer under Svangerskabet. Tog kandidateksamen 1873, var til 1875 kandidat på Københavns Kommunehospital, studerede derefter ved klinikker i Erlangen, München samt Wien. Christian Jürgensen blev Danmarks første læge med fordøjelsesorganernes sygdomme som speciale, skrev flere afhandlinger om fordøjelsessygdomme samt diætetik, mente at diæt var lægens vigtigste hjælp i kampen mod sygdomme. Forsvarede 1889 disputatsen Om Mavefunktionsundersøgelse og Saltsyremangel i Mavesygdomme for en doktorgrad og oprettede samme år en klinik for fordøjelsessygdomme. Fik 1890 offentlig støtte og rejste til udlandet for at studere fremstilling af brød, agiterede siden kraftigt for forbedring på området. Oprettede 1905, sammen med Karen Blicher, et kursus i madlavning for læger, afholdt kogekurser i Hamburg, Kiel, Stockholm samt Uppsala, udgav Kogelærebog og praktisk Kogebog for læger, hygiejnikere, husmødre og kogeskoler, udgav 1917 Allgemeine diätische Praxis, der blev en stor succes i Tyskland. Arbejdede forgæves på oprettelse af et professorat i diætetik, sluttede 1925 sine kogekurser, som siden blev henlagt under professoratet i hygiejne. Var delegeret samt ærespræsident ved kongres for næringsmiddelkemi i Wien i 1891. Fik titel af professor og blev udnævnt til Ridder af Dannebrog. |