Mini-biografi: Var søn af direktør Kay Reinhard, blev student 1919 og fik derefter en merkantil uddannelse i England og Amerika i årene 1919-24, blev ansat i Otto Mønsted A/S 1925 og blev direktør 1941. Virksomheden ramtes af råvaremangel under 2. verdenskrig, det blev Erik Reinhards opgave at fyre adskillige af de ansatte og finde nye produkter, hvilket vanskeliggjordes af at produktionen var indstillet på fremstilling af margarine og lignende. Det lykkedes at få markedsført smørepålægget Ramona, fremstillet af gulerødder, kaffeerstatningen Mono, Cremolade bagemasse og marcipanerstatning. Efter krigen kom smelteosten fra Glamsbjerg mejeri på markedet, fra 1947 kom den fra fabrikker i Bergen, Stockholm og Newcastle og hovedmærket Primula var en verdensartikel. Reinhard interesserede sig for samarbejdsmuligheder i margarinebranchen, blev formand for organisationen MIFU, som omfattede omkring 40 fabrikker, der dækkede 90 pct. af produktionen. Blev administrerende direktør for distributionsselskabet A/S Margarine-Compagniet, der dannedes 1947 for at nedbringe branchens omkostninger. Reinhard havde adskillige tillidsposter: var formand for Mønsteds fond, for Magasin du Nord, Kaptajn J. Chr. Jensens Fond, DFDS, Margarinefabrikantforeningen og Margarine Industriens Fælles Udvalg, medlem af Industrirådet og af Privatbankens repræsentantskab. Fik tildelt den norske St. Olavs Orden, var Ridder af 1. grad samt Kommandør af Dannebrog. |