© www.gravsted.dk 2003, 2025
| Frederik Sophus Christensen  | Dansk kemiker, laberatorieforstander og professor Født torsdag den 18. februar 1847 i København Død søndag den 16. februar 1930 i København |
Mini-biografi: Var søn af en brændevinsbrænder, gik efter almindelig skolegang på Polyteknisk Læreanstalt, tog eksamen i 1864, læste naturvidenskab og blev i 1869 cand.polyt. Frederik Christensen fik straks efter ansættelse som assistent på V. Steins analytisk-kemiske Laboratorium, på Nørrevold i København, blev i 1887 laboratorieforstander samt medejer af laboratoriet, var efter Steins død i 1905, eneindehaver og fik i 1907 titel af professor. Laboratoriet omfattede tre hovedafdelinger: Laboratoriet for Statens undersøgelser af Levnedsmidler, Sundhedskommissionens Laboratorium til Undersøgelser for Københavns Sundhedskommission samt Privatlaboratoriet. Københavns Kommune betalte udgifterne til personale og apparater for at få undersøgt kvaliteten af samt bakterieindholdet i bl.a. mejeriprodukter og andre levnedsmidler. Da margarineloven i april 1888 blev indført, blev der ansat tre inspektører til at udtage smør samt margarine fra hele landet til kemiske undersøgelser, laboratoriet havde også et udbredt samarbejde med politiet, når der skulle foretages tekniske undersøgelser ved drab og sædelighedsforbrydelser. Christensen sad som medlem af adskillige kommissioner samt udvalg, til udarbejdelse af analysemetoder og fastsættelse af undersøgelsesregler. Viede hele sit livs til arbejdet og udførte selv utallige undersøgelser, optog i 1910 cand. pharm. Gunner Jørgensen som medejer og arbejdede sammen med denne til sin død. |

|