© www.gravsted.dk 2003, 2024
| Sigurd Mou | Dansk slagtermester og suppepionér Født torsdag den 20. marts 1913 i Rostrup, Hobro, Mariagerfjord Død onsdag den 10. juli 1996 |
Mini-biografi: Var søn af en uddeler, fik efter skoletiden en uddannelse som slagter og købte sammen med sin hustru Vera Mou, i 1950'erne en lille slagterforretning på Hjertingvej i Esbjerg. Det var trange tider og der var hård konkurrence mellem de handlende, hustruen Vera hjalp til i forretningen og fik den gode idé at lave kød- og melboller efter sin mors gamle opskrift, det blev hurtigt en succes og snart begyndte man også at sælge suppe. Kvinderne var begyndt at komme ud på arbejdsmarkedet og søgte alternativer til den tidkrævende madlavning, så der var stor afsætning - også til andre slagterforretninger. Der måtte udvides flere gange, købes større gryder, man begyndte at producere frossen suppe, der krævede store frysere og i 1970 havde ægteparret Mou en hel fabrik til fremstilling af de populære produkter. I 1995 købte Danish Prime suppefabrikken og MOU blev en del af Tulip Food Company, men den dag i dag tilberedes de mange forskellige supper efter de samme stolte traditioner som Vera Mou har udviklet opskriften på. Sigurd Mou udgav i 1989 bogen Tre generationers livsforløb: fra landbrug til forædler af landbrugsprodukter. |
|