© www.gravsted.dk 2003, 2024
| Edgar Frederik Georg Madsen | Dansk bryggeritekniker Født tirsdag den 24. januar 1865 i København Død tirsdag den 21. oktober 1919 i Helsingør |
Mini-biografi: Var søn af brygger Frederik Christian Madsen, læste kemi og tog i 1888 polyteknisk kandidateksamen. Havde i studieårene uddannet sig teoretisk samt praktisk i bryggerikunsten, på bl.a. sin fars bryggeri i Ravnsborggade i København og var efter sin eksamen bestyrer af bryggeriet et par år. Edgar Madsen blev i 1891 ansat som brygmester ved bryggeriet Rahbeks Allé på Vesterbro i København, der samme år kom med i sammenslutningen De Forenede Bryggerier, andre deltagere i den nye koncern var Kongens Bryghus samt Marstrands Bryggerier, Tvedes Bryggeri på Vesterbrogade, Alliance i Valby, Bryggeriet Kastrup på Amager og de tre frederiksbergske bryggerier: Svanholm, Ny Bryghus og Frederiksberg Bryggeri, som straks blev nedlagt, tre år senere blev Tuborg en vigtig del af koncernen. Bryggerierne koncentrerede sig om bestemte øl-sorter, Rahbeks Allé tog sig udelukkende af hvidt- og skibsølsproduktion, Madsen havde ansvaret for gæringsfysiologen Alfred Jørgensens metode til rendyrkning af overgær i hvidtølsfabrikationen og leverede en indsats, der fik betydning for bryggeriindustrien, da der ved øl-skattens indførelse blev brug for nye, lettere øl-sorter. Madsen var 1898-1919 meddirektør i Wiibroes Bryggeri i Helsingør og sad i bestyrelsen for Bryghuset i Nykøbing Falster. Var gift med brygger Carl Jacobsens ældste datter samt bror til ingeniør Hjalmar Madsen. |
|