Mini-biografi: Gik ud af skolen som 17årig og rejste til udlandet for at studere kogekunst i andre lande, deltog bl.a. i kursus på køkkenskolen Le Gordon Bleu i Paris. Giftede sig med teaterlægen Jens Grumme og blev en glimrende værtinde for de skuespillere, malere, forfattere og andre kunstnere, som kom i deres gæstfri hjem. Grete Grumme begyndte at skrive artikler om mad til ugebladene. I 1963 udkom hendes første bog Dansk Mad, der blev ret populær. 1966 kom Græsk Mad og året efter bogen Mad for én, med opskrifter fra flere lande, den kom i flere oplag og i 1968 fik Grete Grumme Det Danske Gastronomiske Akademis Pris for den. Blev sammen med Lilian Kaufmann optaget i samme akademi i 1969, var fra 1974-84 dets vicepræsident og resten af sit liv æresmedlem. I 1970 afløste Grete Grumme tv-køkkenets kokke Aksel Larsen og Conrad Bjerre-Christensen, der var blevet fyret. Da TV ikke fornyede kontrakten, rejste Grete Grumme til Italien, for at studere landets kogekunst og begyndte ved hjemkomsten igen at skrive til dag- og ugeblade bl.a. til Hjemmet. Var konsulent for Irma og flere. Mor til skuespillerinden Pernille Grumme og Charlotte Grumme, der er jordemoder men også har medvirket i et par film. |